brilleglas

Brilleglas er ikke bare brilleglas

Enkeltstyrke brilleglas

Et brilleglas med enkeltstyrke har samme styrke i hele glasset. Glasset kommer i store “skiver” med en diameter på mellem 60 og 85 mm. og slibes derefter til efter faconen på brillestellet. Enkeltstyrke brilleglas kan korrigere nærsynethed, langsynethed og/ eller bygningsfejl.

Brilleglas med bygningsfejl

Et brilleglas der korrigerer for bygningsfejl har har flere krumninger i glasset. Bygningsfejl ses ofte sammen med nærsynethed eller langsynethed, som også korrigeres i samme brilleglas. Derudover kan bygningsfejl korrigeres i både enkeltstyrke -og flerstyrke brilleglas.

brilleglas med flere styrker

Både studie glasset (læs mere her) og flerstyrke brilleglasset (læs mere her) er opbygget således, at der i den øverste del af brilleglasset korrigeres for den styrke du har brug for, for at se skarpt på lang afstand, til tv, bilkørsel, forelæsninger genkende ansigter på gaden mm. I bunden af glasset finder du den styrke du skal bruge for at se skarpt på nær, dvs. din telefon, din avis mm. brilleglasset kan slibes ind i alle optiske brillestel.

Bluelight briller

Bluelight glas, skærmbeskyttelse, blue control, blue coat kært barn har mange navne men fælles for betegnelserne er, at brilleglasset er overfladebehandlet med en coating der filtrer det skadelig blå lys fra, fra digitale medier, dvs. skærm, telefon, tv, sportsure mm. Denne coating anbefales til alle der har mere end to timers skærm brug om dagen. Hos Vega Optik finder du blue light briller uden styrke, men vi kan også lave brillen til dig, der ligeledes har behov for at få korrigeret en synsfejl. Læs mere om synsfejl her.

Refleksbehandling & hærdning

Alle vores brilleglas er refleksbehandlet, det er de for at sikre dig det skarpeste syn uden forstyrrelser af reflekser og genskær i glasset. Det er muligt at tilkøbe easy-clean coat som er en antistatisk overfladebehandling der giver dig en mere glat overflade der er nemmere at pudse og derudover ikke ridser så nemt. Som nævnt ovenfor kan du også tilvælge vores blue coat på alle vores brilleglas.

 

Brilleglassets tykkelse

Vi er interesseret i tynde og fine brilleglas, både ifht. vægt, men også det kosmetiske i en pæn brille uden tykke brilleglas. Brilleglas findes i fire forskellige index som indikerer hvor tykt brilleglasset bliver. Et minusglas der korrigerer for nærsynethed er tykkest i kanten af glasset, hvorimod et plusglas, der korrigerer for langsynethed er tykkest i den midterste del af glasset. Hos Vega Optik rådgiver vi dig i hvornår det kan være en fordel at opgradere til tyndere brilleglas.

 

Vega Optik

Vestergade 1

8000 Aarhus

Telefon: +45 93806430

E-mail: info@vegaoptik.dk

CVR: 42352446